Δραστηριότητες

Οι παιδικοί σταθμοί Μουσικά Νηπιαγωγεία “Πεταλούδα” επιδιώκουν την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, για αυτό και προσφέρουν τις ακόλουθες δραστηριότητες:

Κουκλοθέατρο

Δραστηριότητες κουκλοθέατρου ως μέσο ψυχαγωγίας και συναισθηματικής ανάπτυξης. Το παιδί ταξιδεύει σε έναν φανταστικό κόσμο μέσα στον οποίο διασκεδάζει, ταυτίζεται και παραδειγματίζεται από την δράση της κούκλας.

Μουσική αγωγή

Μουσική αγωγή με καινοτόμα προγράμματα γνωριμίας με τον κόσμο της μουσικής.  Η μουσική στο παιδί είναι μία ενέργεια, μία δράση, μία έκφραση και συμβάλλει στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, προσφέροντάς του χαρά.

Μάθημα χορού

Μάθημα χορού που περιλαμβάνει μπαλέτο, σύγχρονο χορό, μιούζικαλ, παραδοσιακούς χορούς και πρόγραμμα μουσικοκινητικής. Ο χορός είναι ένα μέσο έκφρασης που βοηθά πολλαπλά στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού. Οι μικροί μας χορευτές διασκεδάζουν, αποκτούν αυτοπεποίθηση και συντονίζουν σώμα και πνεύμα.

Γυμναστική

Η γυμναστική μοιάζει με παιχνίδι! Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στον κήπο του σχολείου μας όπου χρησιμοποιούμε όργανα γυμναστικής, στεφάνια, κορίνες και τουβλάκια! Μέσα από τα αγωνίσματα μαθαίνουμε να ελέγχουμε τις κινήσεις μας, να συνεργαζόμαστε και να διαχειριζόμαστε την αποτυχία.

Κολύμβηση

Μαθήματα κολύμβησης και παιχνίδια στο νερό μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Η κολύμβηση προσφέρει μεγάλη χαρά στην ζωή των παιδιών, ξεπερνούν τους φόβους τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση και έτσι αναπτύσσουν πιο δυναμικές προσωπικότητες.

Θεατρικό παιχνίδι

Τα παιδιά καλούνται μέσα από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει ο ρόλος μέσω της δραματοποίησης μιας φανταστικής ιστορίας να συζητήσουν και να εκφραστούν για αληθινά ζητήματα που μπορεί να τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης που ξεδιπλώνει την φαντασία!

Μουσικοκινητική αγωγή

Κύριος στόχος της δραστηριότητας είναι να καταφέρουν τα παιδιά, να γνωρίσουν τον κόσμο της μουσικής και του χορού με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Η ένωση της μουσικής με την κίνηση και το λόγο δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αγαπήσουν τον χορό και την άσκηση.

Παροχές

Δωρεάν προσαρμογές στον χώρο των σχολείων
Ιδιαίτερο και ανανεωμένο gourmet παιδικό διατροφικό μενου
Συχνές επισκέψεις παιδιάτρου-παιδοψυχολογου
Ετήσιες επισκέψεις παιδοοφθαλμιατρου-παιδοορθοδοντικου
Συχνές επισκέψεις και εκδρομές
Ενημερωτικές συγκεντρώσεις γονέων, από τις δασκάλες και την παιδοψυχολόγο μας
Σχολικές χριστουγεννιάτικες και καλοκαιρινές γιορτές